Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Uhka vai mahdollisuus?

Uhka vai mahdollisuus?

Negatiivinen uutisointi saa mielemme synkeäksi. On kurjaa kuulla muiden kokemista järkyttävistä kohtaloista, sodista, sairauksista, kuolemista tai tapaturmista. Miten niin paljon pahaa tapahtuu ympärillämme? On aivan tavallista tuntea oma olonsa hetken alakuloiseksi uutisten lukemisen jälkeen.

Osalla ihmisistä on taipumus kehitellä katastrofiajatuksia mielessään. Mitään ei ole vielä tapahtunut, mutta mahdollisuuksia on. Nämä ihmiset suurentelevat riskejä ja toisaalta väheksyvät kykyään hallita tilanteita. He ovat jatkuvasti peloissaan ja sen vuoksi ahdistuneita. Uutiset vain lisäävät huolestuneisuutta.

Ihminen voi pelätä esimerkiksi sairauksia niin paljon, että etsii jatkuvasti sairaudenmerkkejä itsestään tai läheisestään. Jokainen uusi luomi saattaa olla mahdollinen syöpä, jokainen kipu merkkinä jostain vakavasta.

Joku toinen voi liioitella tapaturman riskiä, odottaa jatkuvasti joutuvansa hyökkäyksen kohteeksi tai kohtaavansa luonnonkatastrofin. Henkilö voi pelätä ajavansa autolla kolarin tai jonkun päälle. Hän voi olla huolissaan siitä, että hänet ryöstetään.  Myös sodan tai terrorismin pelko voi joillakin olla poikkeuksellisen voimakasta.

Ihminen voi pelätä köyhtymistä niin paljon, ettei uskalla tuhlata rahojaan oikein mihinkään. Hänen elämänsä kuluu tarjousten perässä juoksemiseen ja säästämiseen hyvinvoinnin kustannuksella. On parempi suunnitella rahan käyttönsä tarkasti, ettei tule vahingossa törsättyä koko omaisuutta.

Joku voi pelätä menettävänsä mielenterveytensä, tulevansa hulluksi tai tekevänsä yhtäkkiä jotain pahaa itselle tai muille. Paniikkihäiriöllekin on tyypillistä vahva kuoleman pelko.

Kun ihminen on jatkuvasti ahdistunut tai peloissaan, hän väistämättä menettää voimiaan eikä kykene toimimaan siten, kuin voisi ilman näitä raskaita tunteita.

Verkkovalmennus Voimistu tarjoaa keinoja ja työvälineitä, joilla keventää monenlaisesta ahdistuksesta ja pelosta aiheutuvaa kuormaa.

Aloita verkkovalmennus osoitteessa https://www.voimistu.fi/kurssini/voimistu-kurssi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *